Bach Magnificat – Allan Petterson


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/kastel.org/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Bachs väkända Magnificat kopplas här ihop med Allan Pettersons barfotasånger för orkester och solist. arrangerade av Antal Dorati. Baritonsolist är Peter Kronlöw som också är ledare för Hammarö kammarkör som tillsammans med Orkesterföreningen framför Bachs musik och Pettersson.  Den store symfonikern och särlingen Allan Petterssons Barfotasånger är här upplyfta från kammarmusik till symfonisk nivå. Som bonus det underbara ”Mesto” ur symfoni nr 7. Dirigent är Cecilia Martin-Löf som är biträdande Director Musices vid universitetet i Lund med ansvar för vokalensemblerna. Under detta år fördjupar hon sin dirigentutbildning hos lektor Glenn Mossop  vid Musikhögskolan i Stockholm, med vilka vi samarbetar i detta projekt.

 

Allan Petterson