Berömda operakörer – Sångföreningen Manhem – Gundegabaletten – Maria Mayer


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/kastel.org/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Finns det något pampigare än mäktiga manskörer i operor.  Soldatkören ur Faust, Verdis Fångarnas kör, Zigenarkören ur Trubaduren eller varför inte Smideskören. Två av Karlstads mest ärevördiga ensembler, snart 125 åriga Sångföreningen Manhem och snart 95 åriga Karlstads Orkesterförening förenas i denna festliga och härliga musik. Som sensationell Abedissa i succeföreställningen av Sound of Music på Scalateatern i somras hörde vi Maria Mayer. Här återkommer hon med några operapärlor. Dirigent är Director Musices vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm Gunnar Julin, som också är presentatör.

Ungdomliga och pigga Gundegabaletten dansar också valser och polkor av H.C. Lumbye.

OBS! lokalen. Sporthallen vid Sundsta. Ingång  från Sundstatjärn

 

Manhem konsert