Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Andersson – Beskow Romanskonsert och Manskör

18 februari 2023 @ 17:00 - 19:00 Tingvallakyrkan, Östra Torggatan 18
Karlstad, 65224 Sverige
80Sek – 200Sek

Josefine Andersson och Daniel Beskow började sitt samarbete för sju år sedan och bildade duon Nordic light duo.  Josefin har en gedigen opera och romanssångarutbildning och Daniel förvaltar väl den stora romassångrepertoaren. Tillsammans har det haft över hundra konserter de senaste åren.  Samtidigt har de också under de senaste åren haft Anne Sofie von Otter och Bengt Forsberg som musikaliska coacher!

Andersson – Beskow delar en  glödande kärlek till den nordiska sången, dess klangfärger, bilder och texter som brinner av kärlek men som ofta har en underliggande skugga av vemod och melankoli. I musiken märker man av det nordiska ljuset och den klara luften i vår natur.

Andersson och Beskow besökte Karlstads för en konsert för några år sedan med utgångspunkt ur Elsa Beskows sagovärld. Nu åter i Karlstad med ett program med framför allt Edvard Griegs Haugtussa svit.

I programmet medverkar också en nybildad manskör, Manskören Wermland, bestående av sångare ur ett flertal värmländska körer. Flera verk av Franz Schubert står på repertoaren. Acapella och ihop med Josefin Andersson och Daniel Beskow.

  • Comments

Detaljer

Datum:
18 februari 2023
Tid:
17:00 - 19:00
Pris:
80Sek – 200Sek
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Karlstads Kammarmusiksällskap

Plats

Tingvallakyrkan
Östra Torggatan 18
Karlstad, 65224 Sverige
+ Google Map