The Armed Man


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/kastel.org/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Karl Jenkins baserar sitt stora oratorium på den gamla melodin  från 1400-talet,”L’homme armé”, om den beväpnade människan. Ett antikrigs och antivåldsoratorium som har fascinerat en hel värld de senaste åren. Breda, vidunderligt sköna och rytmiskt dansanta klanger som kanske påminner lite grann om Orffs Carmina Burana.

En verklig storsatsning med orkester på över 50 man och en kör på ca 100 personer.
Domkyrkans oratoriekör (dirigent Hans Nordenborg) , Kören Voicette (dirigent Ragnhild Sandberg Jurström),  Hammarö Kammarkör ( dirigent Peter Kronlöw),  Karlstads Symfoniorkester och dirigent Ragnhild Sandberg Jurström.

Uppdaterat: Konserten har genomförts och responsen var mycket positiv. Läs mer här.