Wirénkvartetten


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/kastel.org/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

 

Alla medlemmarna i Wirénkvartetten har framträdande positioner i Svenska Kammarorkestern, från Örebro. Två av medlemmarna har Karlstadsförflutet och har spelat med i Karlstads Symfoniorkester. Roger Olsson och Hanna Lundgren, numera Thorell.  Hanna är just nu mammaledig. Roger Olsson violin 1, Hans Elvkull violin 2, Linn Elvkull viola, Andreas Tengberg cello vikarie. Ursprungligen skulle denna konsert ägt rum i Expositionshuset men en vattenskada gör att den flyttas till Domkyrkans Församlingssal

Program:

Dag Wirén: Stråkkvartett nr. 2, op. 9
Tema med variationer
Scherzo
Finale

Antonin Dvorak: Ur ”Cypresserna”

Nr. 11 Rings die Natur nun in Schlummer und Träumen

Nr. 3  Im sussen Bann von deinem Blick

Nr. 2  Tot ist´s in mancher Menschenbrust

Nr. 9  Du einzig teure, nur für dich

Nr. 12 Und fragst du mich, warum mein Sang so stürmisch

 PAUS
 Anders Wesström: stråkkvartett i E-Dur
Allegro scherzando
Andante
Cantabile-Allegro-Presto
Claude Debussy: Stråkkvartett op. 10, g-moll
Animé et trés décidé
Assez vif et bien rythmé
Andantino doucement expressif
Trés modéré-Trés animé-Trés vif

 

Pressklipp ur DT den 14/1-12:

Tonbeklätt berättande

Den intima stämning som ofta präglar kammarmusikaliska sammanhang kan antingen bli obekväm eller fulständigt hänförande. Detta bestäms förstås av musikernas förmåga att släppa in och fängsla publiken med i ett tonbeklätt berättande. Wirénkvartetten vet hur man gör det sistnämnda. När de spelade Debussys Stråkkvartett i g-moll i Ludvika glömde jag bort tid och rum för en stund. Fylliga stråktoner, samspel och total närvaro präglade framförandet.

Jennie Tiderman

Läs mer på Wirénkvartettens hemsida.

Så här är Wirenkvartetten besatt medan cellisten Hanna Lundgren är mammaledig.

Så här är Wirenkvartetten besatt medan cellisten Hanna Lundgren är mammaledig.