Drillar och Draköron


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/kastel.org/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Adriana Savin

Stor familjekonsert tillsammans med kulturskolans elever och lärare. Det är många instrument som samsas i en symfoniorkester. Trumpeter, klarinetter, flöjter, fioler, fagotter. Lyssnar man noga kan man höra  kontrabasen brumma som en björn och hur oboen får en kobra att dansa i Samarkand.

Karlstads Symfoniorkester lär ut orkesterns alla mysterier till Ane Gustavssons roliga bilder och Lennart Hellsings kluriga texter.
Dirigent är Mats Kästel  och presentatör Adriana Savin.

Adriana Savin är skådespelare och turnerar just nu med Västanå teaters uppsättning ”Nils Holgersson”. Hon är också sångare i bland annat Maria Magdalens motettkör.

Mats Kästel är återkommande dirigent i Karlstads Symfoniorkester. Mats är kyrkomusiker i Grums pastorat, leder också Arvika Kammarkör och arrangerar för orkester och kör.  Ett mångårigt samarbete med den danske kompositören John Höybye har medfört ett stort antal översättningar från danska till svenska.  Senast vi såg Mats Kästel som dirigent var  i Nötknäpparjul och vid orkesterns 90 årsjubiléum våren 2011.

Ane kommer att sälja och signera böcker före och efter konserten.

Läs våran intervju med Ane på:

http://karlstadmusik.se/nyheter/2012/04/21/intervju-med-ane-gustavsson/