Forbidden Saxophone


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/kastel.org/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Johannes Thorell saxofoner och Magnus Sköld piano. Konsertprogrammet innehåller dramatisk och lustfylld musik komponerad av tonsättare som trakasserades av den tyska naziregimen under andra världskriget. Under svåra umbäranden komponerades musik i getton och koncentrationsläger där få överlevde. Framträdande tonsättare som Pavel Haas och Edvin Shulhoff och Manuel Rosenthal står på programmet. Thorell och Sköld kommer också att sätta in musiken i ett historiskt perspektiv. Duon framträder över hela världen: Argentina, Danmark, Ukraina, Lettland och nu – Karlstad